FIETSERGO

Intakegesprek

Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de voor jou ideale fietshouding. Na het overlopen van enkele mogelijke pijnpunten, eerder opgelopen blessures, spierzwaktes of andere fysische problemen kunnen we een algemeen beeld scheppen waardoor je houding op de fiets grotendeels zal veranderen.

Lichaamsopmeting

Na het intakegesprek kan overgegaan worden tot de lichaamsopmeting.

Hieronder verstaan we de opmeting van onderstaande lichaamsdelen:

  1. Lichaamslengte
  2. binnenbeenlengte
  3. sternumhoogte
  4. romplengte/bovenlichaam
  5. voetlengte
  6. armlengte (boven- en onderarm)
  7. beenlengte (boven- en onderbeen)
  8. schouderbreedte

Deze gegevens worden softwarematig omgezet naar de gevraagde geometrie (race, MTB, …) zodat de klant deze gegevens kan gebruiken bij de aanschaf van zijn/haar nieuwe fiets of fietskader.

*Deze metingen worden enkel uitgevoerd bij het bepalen van de juiste framemaat

Flexibiliteit & Lenigheid

Het belangrijkste item dat Position Switch hoog in het vaandel draagt zijn deze flexibiliteits- en lenigheidstesten.

Deze testen zijn bewezen en behoren sinds enkele jaren tot het bekomen van de juiste zitpositie op maat. De meeste wielertoeristen stellen hun afmetingen af op hun opgemeten lichaamslengtes, maar spijtiggenoeg zijn de voorhande formules dan ook maar een standaard hulpmiddel dat niets zegt over de lenigheid en de lengte en stijfheid van de aangesproken spieren en spiergroepen. 

Na al deze testen en opmetingen bepalen wij voor jou de ideale schouder-, heup- en kniehoek. De recreatieve fietser zal hierdoor zonder enige vorm van spierspanning en spierstijfheid zijn ritjes op zondag kunnen afwerken. Ook voor de meer getrainde fietser of de competitief ingestelde renner zullen deze testen zorgen dat er een optimaal rendement en krachtoverbrenging wordt bereikt met een zo weinig mogelijk energieverlies.

Zadelbreedte bepalen

Om een ideale zitpositie te bekomen is het belangrijk dat je als renner vast zit in het zadel. Uit ervaring weten we dat niet iedere fietsverkoper de zitbeentjes van zijn klanten gaat meten vooraleer zijn verkoop is voldaan. Ook als wielertoerist vertrouw je op de verkoper dat je fiets perfect op jouw maat is afgestemd, wat achteraf niet altijd het geval blijkt te zijn. 

Wij meten de zitbeentjes aan de hand van een speciaal zitkussen en de Smartcaliper van IDmatch die ons duidelijk aangeeft welk zadel voor jou geschikt is. Door de juiste zadelbreedte kan je als renner een vastere positie aannemen en zal je na enkele weken het verschil voelen in krachtoverbrenging. Problemen als regelmatig moeten plassen, tintelingen of slapende geslachtsdelen worden hierdoor uitgesloten.

Voetanalyse

Vooraleer we overgaan tot het afstellen van de schoenplaatjes gaan we eerst een kijkje nemen naar de stand van de voeten. Dmv een voetscan gaan we na of er correcties nodig zijn in de hiel, voorvoet en/of de voetholte en indien de klant nood heeft aan inlegzolen, voetkantelingen of hielaanpassingen.

Tijdens deze meting wordt er nagegaan of er sprake is van bekkenscheefstand en/of een beenlengteverschil en kunnen we indien nodig onmiddellijk de juiste aanpassingen uitvoeren. Uit onderzoek blijkt dat 96% van de fietsers een dergelijke scheefstand heeft. De voet is hierbij naar binnen of buiten gekanteld. Indien het nodig is wordt hierbij een kleine aanpassing gedaan tussen schoen en schoenplaatje zodat je voet niet meer kan kantelen en ontstekingen en irritaties aan de knie worden vermeden.

Na eerdergenoemde aanpassingen kunnen eindelijk de markeringen op de schoen worden aangebracht en de schoenplaatjes worden afgesteld om een ideale krachtoverbrenging te garanderen. Voor het afstellen van de schoenplaatjes werken we met het professioneel meettoestel van Idmatch. Vele pro-ploegen maken gebruik van deze tool om hun profrenners de ideale kracht te laten overbrengen op de pedalen. Dit toestel maakt het mogelijk om de juiste afstelling te kopiëren naar je MTB schoenen, TT-schoenen, … .

Video Motion Analyse

De renner krijgt op elk scharnierpunt een marker en tijdens een actieve bewegingsanalyse kunnen we met camera en bijhorende software de knie- schouder en heuphoek correct afstellen. Deze aanpassingen worden onmiddellijk samen besproken en in samenspraak kunnen nog eventuele kleine veranderingen worden gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

drie × vier =