Fietsergo

1. Intakegesprek

Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de voor jou ideale fietshouding. Na het overlopen van enkele mogelijke pijnpunten, eerder opgelopen blessures, spierzwaktes of andere fysische problemen kunnen we een algemeen beeld scheppen waardoor je houding op de fiets grotendeels zal veranderen.

2. Voetanalyse

Vooraleer we overgaan tot het afstellen van de schoenplaatjes gaan we eerst een kijkje nemen naar de stand van de voeten. Dmv een voetscan gaan we na of er correcties nodig zijn in de hiel, voorvoet en/of de voetholte. Indien de klant nood heeft aan een extra ondersteuning in de schoen (inlegzolen, voetkantelingen of hielaanpassingen) bespreken we dit en kunnen de aanpassingen onmiddellijk worden gedaan.

Tijdens deze meting controleren we ook of er sprake is van bekkenscheefstand en/of beenlengteverschil. Uit onderzoek blijkt dat 96% van de fietsers een dergelijke scheefstand heeft. De voet is hierbij naar binnen of buiten gekanteld. Indien het nodig is wordt hierbij een kleine aanpassing gedaan tussen schoen en schoenplaatje zodat je voet niet meer kan kantelen en ontstekingen en irritaties aan de knie worden vermeden.

Na eerdergenoemde aanpassingen kunnen de markeringen op de voet worden aangebracht en de schoenplaatjes worden afgesteld om een ideale krachtoverbrenging te garanderen. Voor het afstellen van de schoenplaatjes werken we met een digitale afdruk. Via deze afdruk kunnen we later jouw gegevens gemakkelijk kopiëren naar een extra paar schoenen of ander type schoenen zoals gravel, mtb, ….

3. Uitmeten zitbeenderen dmv bekkenscan (bepalen van de juiste zadelbreedte)

Om een ideale zitpositie te bekomen is het belangrijk dat je als renner vast zit in het zadel. Uit ervaring weten we dat niet iedere fietsverkoper de zitbeentjes van zijn klanten gaat meten vooraleer zijn verkoop is voldaan. Ook als wielertoerist vertrouw je op de verkoper dat je fiets perfect op jouw maat is afgestemd, wat achteraf niet altijd het geval blijkt te zijn. 

Vroeger werd de afstand tussen de zitbotjes gemeten met een zitkussen om de juiste zadelbreedte te gaan bepalen. Intussen zijn wij al een stapje verder en kunnen wij door onze gekende bekkenscan niet alleen de breedte van het bekken, de massa rond de bovenbenen maar ook de natuurlijke bekkenkanteling meten en nemen wij deze gegevens ook mee naar de videoanalyse. Door al deze parameters te verzamelen kunnen wij niet alleen een zadeladvies doen, maar de voor jou meest efficiënte houding op de fiets bepalen.

4. controle beenlengteverschil/bekkenscheefstand

5. Video- analyse