Fietsergo

1. Intakegesprek

Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de voor jou ideale fietshouding. Na het overlopen van enkele mogelijke pijnpunten, eerder opgelopen blessures, spierzwaktes of andere fysische problemen kunnen we een algemeen beeld scheppen waardoor je houding op de fiets grotendeels zal veranderen.

2. Voetanalyse

Vooraleer we overgaan tot het afstellen van de schoenplaatjes gaan we eerst een kijkje nemen naar de stand van de voeten. Dmv een voetscan gaan we na of er correcties nodig zijn in de hiel, voorvoet en/of de voetholte en indien de klant nood heeft aan inlegzolen, voetkantelingen of hielaanpassingen.

Tijdens deze meting wordt er nagegaan of er sprake is van bekkenscheefstand en/of een beenlengteverschil en kunnen we indien nodig onmiddellijk de juiste aanpassingen uitvoeren. Uit onderzoek blijkt dat 96% van de fietsers een dergelijke scheefstand heeft. De voet is hierbij naar binnen of buiten gekanteld. Indien het nodig is wordt hierbij een kleine aanpassing gedaan tussen schoen en schoenplaatje zodat je voet niet meer kan kantelen en ontstekingen en irritaties aan de knie worden vermeden.

Na eerdergenoemde aanpassingen kunnen eindelijk de markeringen op de schoen worden aangebracht en de schoenplaatjes worden afgesteld om een ideale krachtoverbrenging te garanderen. Voor het afstellen van de schoenplaatjes werken we het professioneel meettoestel van Idmatch. Vele pro-ploegen maken gebruik van deze tool om hun profrenners de ideale kracht te laten overbrengen op de pedalen. Dit toestel maakt het mogelijk om de juiste afstelling te kopiëren naar je MTB schoenen, TT-schoenen, … .

3. Uitmeten zitbeenderen (bepalen van de juiste zadelbreedte)

Om een ideale zitpositie te bekomen is het belangrijk dat je als renner vast zit in het zadel. Uit ervaring weten we dat niet iedere fietsverkoper de zitbeentjes van zijn klanten gaat meten vooraleer zijn verkoop is voldaan. Ook als wielertoerist vertrouw je op de verkoper dat je fiets perfect op jouw maat is afgestemd, wat achteraf niet altijd het geval blijkt te zijn. 

Wij meten de zitbeentjes aan de hand van een speciaal zitkussen die ons duidelijk aangeeft welk zadel voor jou geschikt is. Door de juiste zadelbreedte kan je als renner een vastere positie aannemen en zal je na enkele weken het verschil voelen in krachtoverbrenging. Problemen als regelmatig moeten plassen, tintelingen of slapende geslagsdelen worden hierdoor uitgesloten.

4. Lenigheid- en flexibiliteitstesten + bepalen van de spierlengten + controle beenlengteverschil/bekkenscheefstand

5. Video- analyse