Intakegesprek
Tijdens dit gesprek gaan we samen op zoek naar de voor jou ideale fietshouding. Na het overlopen van enkele mogelijke pijnpunten, eerder opgelopen blessures, spierzwaktes of andere fysische problemen kunnen we een algemeen beeld scheppen waardoor je houding op de fiets grotendeels zal veranderen.
Voetanalyse
Vooraleer we overgaan tot het afstellen van de schoenplaatjes gaan we eerst een kijkje nemen naar de stand van de voeten. Dmv een voetscan gaan we na of er correcties nodig zijn in de hiel, voorvoet en/of de voetholte. Indien de klant nood heeft aan een extra ondersteuning in de schoen (inlegzolen, voetkantelingen of hielaanpassingen) bespreken we dit en kunnen de aanpassingen onmiddellijk worden gedaan.
Lichaamsanalyse
Tijdens deze meting controleren we of er sprake is van een bekkenscheefstand en/of beenlengteverschil. Uit onderzoek blijkt dat 96% van de fietsers een scheefstand heeft. Bij een beenlengteverschil gaan we tot in detail kijken of het nodig is om een kleine correctie uit te voeren. Niet alle verschillen mogen opgevangen worden tenzij men zeker is waar het beenlengteverschil zit en of de renner hierdoor assymetrische klachten heeft. Bij een bekkenscheefstand sturen wij onze klanten door naar een manueel therapeut.
VOETOPMETING/AFSTELLEN PLAATJES
Na onze voet- en lichaamsanalyse kunnen de markeringen op de voet worden aangebracht en de schoenplaatjes worden afgesteld om een ideale krachtoverbrenging te garanderen. Voor het afstellen van de schoenplaatjes werken we met een digitale afdruk. Via deze afdruk kunnen we later jouw gegevens gemakkelijk kopiëren naar een extra paar schoenen of ander type schoenen zoals gravel, mtb, ….
BEKKENSCAN/ZADELBREEDTE
Om een ideale zitpositie te bekomen is het belangrijk dat je als renner vast in het zadel zit. Uit ervaring weten we dat niet iedere fietsverkoper de zitbeentjes van zijn klanten gaat meten vooraleer zijn verkoop is voldaan. Ook als wielertoerist vertrouw je op de verkoper dat je fiets perfect op jouw maat is afgestemd, wat achteraf niet altijd het geval blijkt te zijn.
Vroeger werd de afstand tussen de zitbotjes gemeten met een zitkussen om de juiste zadelbreedte te gaan bepalen. Intussen zijn wij al een stapje verder en kunnen wij door onze gekende bekkenscan niet alleen de breedte van het bekken (wat de Q-facor bepaald), de massa rond de bovenbenen maar ook de natuurlijke bekkenkanteling meten en nemen wij deze gegevens ook mee naar de videoanalyse. Door al deze parameters te verzamelen kunnen wij niet alleen een zadeladvies doen, maar de voor jou meest efficiënte houding op de fiets bepalen.
Videoanalyse
De videoanalyse kan pas worden gedaan alvorens alle vooronderzoeken te hebben afgerond. Na het plaatsen van de markers op de scharnierpunten van jouw gewrichten kijken we alle hoeken na en passen we aan waar nodig.
Met ons eigen ontworpen balanssysteem bepalen we voor elke renner zijn ideale positie voor de doelen die de renner zichzelf heeft voorgenomen. Van Granfondo, criterium tot piste, MTB of profrenner.. We bepalen voor elke renner zijn ideale balans op de fiets door ons BMA-systeem.
OPMETING
Na de videoanalyse kunnen we de aanpassingen opnemen in een gedetailleerde fiche.
Deze fiche kan nadien gebruikt worden om een extra fiets af te stellen of door te geven aan jouw fietswinkel voor de aankoop van een nieuwe fiets.
Wens je een afspraak te maken voor een fietergo/BIKEFIT – klik hieronder